Teknologi

Legotillverkning och egen experimentverkstad

I vår experimentverkstad utvecklar vi både produkter och maskiner med hjälp av modern teknologi. Vi konstruerar och bygger våra automat­svarvar själva. Maskinerna är både kurv- och elektronikstyrda.

Automat­svarvar

Dimensionsområden och material

Vi arbetar i dimensionsområde diameter 2–16 mm, sexkantsstång 3–8 mm och fyrkantsstång 4–6 mm. Lämplig seriestorlek är 10 000 detaljer och uppåt. De vanligaste materialen är mässing, automatstål och rostfritt. Speciella behov kan vi tillgodose med nya maskinkonstruktioner. Vi har under lång tid arbetat med legotillverkning med hög kravställning.

Svarvade detaljer mässing

Maskinpark

Bolagets maskinpark består av 62 svarvar. 43 st är egentillverkade kurvstyrda enspindliga svarvar, 4 st Citizen-svarvar med 3 meters stångmagasin och med stort antal verktygshållare, 6 st Tornos MS-7 och 1 st Tornos AS-4, med 7-8 verktygshållare varav 5 drivna och slutligen 7 st sexspindliga Tornos SAS 16 och 1 st Tornos AS14, med betydande antal verktygshållare. Vår bredd gör att vi klarar det mesta inom legotillverkning av små metalldetaljer - välkommen med din förfrågan!

Maskinpark

Legotillverkning